ATOS BP

ATOS BP

ATOS BP is een beschikbare premieregeling. De premie die werd betaald is de basis voor het pensioenkapitaal. Hiervan wordt op de pensioendatum pensioen ingekocht. De hoogte van het pensioen staat bij de beschikbare premieregeling niet van tevoren vast. Met de beschikbare premie wordt belegd tot aan de pensioendatum. Van het pensioenkapitaal koop jij op de pensioendatum een levenslang pensioen. Je loopt risico op de beleggingen, maar profiteert ook wanneer er hogere rendementen worden behaald.

Binnen de pensioenregeling ATOS BP zijn twee varianten. Één met pensioenleeftijd 62,5 jaar en één met pensioenleeftijd 65 jaar. In de pensioenreglementen is opgenomen welke pensioenleeftijd voor jou geldt.

Standaard beleg je met je opgebouwde saldo in het Lifecycle profiel. Als je pensioenkapitaal hoger is dan € 2.270 kun je ervoor kiezen om zelf te gaan beleggen in één van de door het pensioenfonds geselecteerde beleggingsfondsen.

Sinds september 2017 biedt het pensioenfonds ook Lifecycle Doorbeleggen aan. Hiermee blijf je langer risicovoller doorbeleggen gericht op hoger rendement, maar tegelijk ook risico op lager rendement als de markten tegen zitten. Kom je dichterbij je pensioendatum en wil je doorbeleggen na je pensioendatum? Dan biedt Lifecycle Doorbeleggen jou daar de mogelijkheid voor. Lifecycle Doorbeleggen kan bij Stichting Pensioenfonds Atos tot aan de pensioendatum. Dan komt jouw pensioenkapitaal vrij. Op jouw pensioendatum kun je een pensioen inkopen of doorbeleggen bij een door jou zelf te kiezen andere aanbieder. Alle gewenste wijzigingen kun je doorgeven met een wijzigingsformulier beleggingsprofiel en na invullen van de vragenlijst risicoprofiel.

De pensioenpremies en het behaalde rendement vormen na aftrek van beleggingskosten samen je pensioenkapitaal.

Het pensioenreglement ATOS BP vind je hier.

Vrijwillige voortzetting

Beleggingsfondsen

Arbeidsongeschikt

Beleggingsprofielen

Zorgplicht

C&P garantieregeling

Veelgestelde vragen