Doorbeleggen

Het is wettelijk mogelijk om het pensioenkapitaal dat is opgebouwd in de Atos beschikbare premieregeling na pensioeningang te blijven doorbeleggen. Als je hiervoor kiest blijft het pensioenfonds voor jou de inleg doorbeleggen en krijg je een variabele uitkering. Deze ligt gemiddeld genomen hoger, maar er bestaat een risico dat bij tegenvallende beleggingsresultaten de maandelijkse uitkering naar beneden gaat.

Wij bieden de variabele pensioenuitkering niet zelf aan. Als je een variabele pensioenuitkering wil, word je middels het shoprecht in de gelegenheid gesteld de variabele pensioenuitkering ergens anders aan te kopen. Als je geïnteresseerd bent in een variabele pensioenuitkering verzoeken wij je dit aan te geven middels het contactformulier of het schrijven van een e-mail. Wij nemen dan contact met je op.

Lifecycle doorbeleggen
Als je wilt doorbeleggen na je pensioendatum is het mogelijk  om al voor je pensioen tijdens de opbouw meer risico te nemen omdat je met het kapitaal ook na de pensioendatum nog gaat beleggen. De ‘Lifecycle Doorbeleggen’ houdt rekening met het doorbeleggen na pensioendatum en dien je nog voor je pensionering aan te vragen. Klik op de knop hieronder voor aanvullende informatie over de Lifecycle Doorbeleggen en het aanvragen.

Veelgestelde vragen